Tiedätkö, mitä syöt?

Tiesitkö, että sillä, mitä laitat suustasi alas on suora vaikutus myös siihen, miten voit? Voitko hyvin?

Ruoka voi antaa energiaa ja virkeyttä, mutta se voi myös väsyttää ja hidastaa ajatuksenjuoksua tai saada lapsen käymään ylikierroksilla. Ruoka voi myös sisältää paljon sellaista, mitä ei tule edes ajatelleeksi. Luetko aina ostamiesi ruokien ainesosaluettelot?

Lisäaineet ovat ruoan pieniä täyteaineita, joita on haasteellista vältellä, ainakin jollei asiaan kiinnitä lainkaan huomiota. Tiesitkö, että näennäisesti terveellistä ruokaa syövä ihminen voi päivän aikana saada kehoonsa jopa noin 100 lisäainetta? Vuositasolla se tietää noin 36 500 kehoon kuulumattoman ainesosan päätymistä elimistöösi. Tämä aiheuttaa maksalle valtavan kuormituksen, koska sen tehtävä on käsitellä kehoon kuulumattomia ainesosia.

Syötkö kiellettyä ruokaa?

Entä tiesitkö sitä, että jokin Suomessa sallittu lisäaine voi olla esimerkiksi Amerikassa kielletty?  Miten toisessa maassa ihmiselle haitalliseksi todettu ainesosa voi olla meillä syötäväksi kelpaavaa? Esimerkiksi atsovärit kiellettiin Suomessa 1980-luvun alussa, mutta ne sallittiin taas vuonna 1995, kun Suomesta tuli EU:n jäsen. Miten haitalliseksi todetusta voi yhtäkkiä tullakin taas syötäväksi kelpaavaa?

Tieto lisää tuskaa?

Tieto voi hetkellisesti lisätä tuskaa, MUTTA voin lohduttaa sillä, että tekemällä pieniä muutoksia siihen, mitä kaupasta ostaa, voi säästyä suurelta määrältä lisäaineita! Siksi haluan auttaa ihmisiä ensinnäkin ymmärtämään, miksi lisäaineita kannattaa välttää ja toiseksi, mitä sieltä kaupasta kannattaa ostaa? Tiedätkö sinä siis, mitä syöt vai kaipaatko apua viisaammin valitsemisessa?

Viisaat valinnat

Tiesitkö sitä, että vaikka suomalaisten elinajanodote on keskimäärin noin 80 vuotta, niin tilastojen mukaan elämme terveenä vain 58,2 vuotiaaksi saakka. Emme siis elä pidempään, vaan kuolemme pidempään. Tämän haluan muuttaa! Ja jos onnistun siinä yhdenkin ihmisen kohdalla, niin se on upea juttu! Haluan siis auttaa sinua valitsemaan viisaammin ja sellaista ravintoa, joka tukee terveyttäsi. Terveenä on nimittäin huomattavasti mukavampi elää kuin sairaana tai muuten vaivaisena.

Viisaampi ostoslista

Autan sinua tekemään viisampia valintoja ruokakaupassa, joko paikan päällä tai sähköisesti.
Tutustu tarkemmin.

Ravintoluento: Viisaat valinnat