Miksi valita terveelliset herkut?

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea syömäsi herkut sisältävät?

Omassa elämässäni on kaksi hetkeä, jotka ovat muokanneet käsityksiäni herkuttelusta. Ensimmäinen oli se, kun katsoin kesän kynnyksellä tavallisen vaniljajäätelöpaketin ainesosaluetteloa. Siinä oli muistini mukaan seitsemän tai kahdeksan lisäainetta. Ja jos miettii vaniljajäätelöä, niin ei kai siinä pitäisi olla muuta kuin kermaa/maitoa, sokeria ja vaniljajauhetta. En halunnut tarjota näitä ylimääräisiä lisäaineita lapsilleni..

Toinen hetki oli se, kun tajusin, että vaikka valkoinen sokeri tulee luonnosta, niin jotta siitä saadaan VALKOISTA kidettä, se käy läpi melkoisen käsittelyprosessin. Ja se prosessin tuotos on kaukana luonnollisesta..

Nämä kaksi seikkaa vaikuttivat siten, että ei juuri tavallisia herkkuja ole tehnyt mieli. Ja vielä kun tietää vehnän ja käsitellyn maidon keholle aiheuttamat haasteet, niin vähiin käy valmiit valikoimat, joita voisi hyvillä mielin syödä. Siksi pitikin alkaa miettimään vaihtoehtoja.

Onneksi löytyy vaihtoehtoja!

Niitä on onneksi löytynyt ja vuodesta 2014 lähtien olen opettanut terveellisten herkkujen tekemistä myös muille. Herkkupajoissani on käynyt toistasataa ihmistä ja palaute on ollut erittäin positiivista! Muutama osallistuja on tykännyt niin paljon, että on halunnut tulla uudestaankin! <3

Koska kaikkien ei ole mahdollista osallistua livenä Herkkupajaan, tein ensin Herkkureseptit e-kirjan, jossa on lähes 50 gluteenitonta, maidotonta ja ilman valkoista sokeria valmistuvaa herkkua. Huomasin kuitenkin, että moni e-kirjan ostanut halusi silti tulla myös Herkkupajaan. Senpä vuoksi tein myös verkkokurssin, jossa näet videoilta askel askeleelta, miten herkut valmistuvat.

Ei tarvitse luopua, vaan vaihtaa

Jo se, että vaihdat tavalliset herkut terveellisiin, on suuri palvelus terveydellesi! Terveellisen elämäntavan ei tarvitse tarkoittaa herkuista luopumista, vaan riittää, että teet viisaampia valintoja herkkujen suhteen. Alta voit valita itsellesi parhaiten sopivan viisauden. <3

Herkkupaja: Terveelliset herkut
Herkkureseptit: Opettele itse
Herkkupaja verkkokurssi: Suolaista ja makeaa